Kuba dla mnie wyszło super :zabaup
Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez DecoKuba dla mnie wyszło super
Generalnie efekt końcowy jest dobry/ zadowalający i nareszcie coś zrobiłem przy swoim samochodzie :twisted: Jeszcze raz dzięki dla Andrzejka za pomoc :szeroki_usmiechPozdrawiam Kuba vel GRUBEER.
Gejsza 6
Komentarz
-
-
GRUBEER :kciukgora :kciukgoraOI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
Komentarz
-
-
W moim Golfie po umyciu non stop splywa woda z dolnych uszczelek (tych na samym dole drzwy tuż nad progami). Czy ktos sobe poradzil z zatamowaniem kapania tej wody? Probowalem to co chwila wycierac, ale nawet na drugi dzien widze, ze woda skads skapnela :/VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline
Komentarz
-
-
Normalnie w łeb można sobie strzelić :evil:
Dzisiaj jest trzecia a nawet chyba czwarta niedziela z rzędu gdzie leje i brzydko jest
Co ciekawe za każdym razem dzień wcześniej i następny tydzień jest ładnie(od jutra też słońce)
I co?
Samochód wypucowany w garaży i trzeba niestety jechać, i tak za każdym razem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abstinentDzisiaj jest trzecia a nawet chyba czwarta niedziela z rzędu gdzie leje i brzydko jestW Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
Kilka opini:
- Poorboys APC - no w koncu dzieki niemu pozbylem sie tych zaciekow po wosku z roznych zewnetrznych plastikow,
- AUTOGLYM CAR GLASS POLISH - mycie szyb przestalo byc problemem
1. Czy jest jakis sposob zeby wysynac spryskiwacze reflektorow i zatrzymac je w tej pozycji celem dokladnego wyczyszczenia?
2. Ponawiam pytanie o felgi:
To nad czym sie aktualnie zastanawiam, to zabezpieczenie felg. Jak je kupilem to od razu zalolem Nie mialem pojecia wowczas o detailingu. Czy po calym letnim sezonie jest latwo oczyscic felgi?
Nie chce mi sie specjalnie sciagac kol zebyc cos tam pogrzebac.
Mam srebrna polerke + czarny.VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez idasKilka opini:
- Poorboys APC - no w koncu dzieki niemu pozbylem sie tych zaciekow po wosku z roznych zewnetrznych plastikow,
- AUTOGLYM CAR GLASS POLISH - mycie szyb przestalo byc problemem
1. Czy jest jakis sposob zeby wysynac spryskiwacze reflektorow i zatrzymac je w tej pozycji celem dokladnego wyczyszczenia?
2. Ponawiam pytanie o felgi:
To nad czym sie aktualnie zastanawiam, to zabezpieczenie felg. Jak je kupilem to od razu zalolem Nie mialem pojecia wowczas o detailingu. Czy po calym letnim sezonie jest latwo oczyscic felgi?
Nie chce mi sie specjalnie sciagac kol zebyc cos tam pogrzebac.
Mam srebrna polerke + czarny.
ten srodek baaaaaaaarrrdzo Ci ulatwi doczyszczenie felg
tylko jedna istotna uwaga: co bys nie lal czyszczacego na felgi kola musza ostygnac a najlepiej zeby byly zimne
AD3 do domowego zastosowanie do mycia i oplukania samochodu jak najbardziej Ci wystarczy,mialem sam takie cos malego i wytrzymalo chyba z 6 lat a przez ostatnie 2 lata byla nader intensywnie urzywana,odmowa jej dalszego dzialania spowodowana raczej moimi dobrymi checiami wyczyszczenia pompy a tym samym rozkrecenia jej - po tym zabiegu wytrzymala jeszcze dwa i pol mycia
Komentarz
-
-
Big i mnie zainteresował dokładniejszym myciem auta i tak na początek kompletuję zestaw, mam nadzieje że pomożecie mi go uzupełnić o brakujące ogniwa.
Narazie nie chciał bym wydawać fortuny bo nie wiem czy starczy mi cierpliwości to tego zajęcia ale zapał jest :twisted:
Na pierwszy rzut idzie zewnętrzna cześć auta
Środki:
Szmpon Dodo Juice Sour Power 250ml
Glinka ValetPro
Polerowanie Meguiars Ultimate Compund 450ml
Sealant Car-Lack 68 Nano Systematic Care
Akcesoria:
Monster Shine Aplikator Tri-Color German
Monster Shine owalny aplikator do wosku
Monster Shine aplikator z 100% bawełny
Monster Shine Rękawica do mycia z mikrofibry dwustronna
8 ręczników 40x40 mikrofibra
2 wiadra oczywiście
Metoda ręczna
Pacjenci:
Skoda Octavia II 2008r. Kolor Srebrny met.
Golf IV 2001r. Kolor Czarna perła
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wichenSealant Car-Lack 68 Nano Systematic CareEkskluzywne kosmetyki samochodowe. Rabaty i gratisy dla użytkowników forum - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=596426
Autoglym, Bilt Hamber, Chemical Guys, ClearKote, Collinite, Dodo Juice, Duragloss, Eurow, EZ, Finish Kare, Grit Guard, Lake Country, Lusso, Meguiar's, Migliore, Optimum, Victoria Wax
Komentarz
-
-
Najprostrza ale zarazem najskuteczniejszą metodą jest użycie zwykłej szerokiej taśmy pakowej, przykleja się ją kolejno pasmami na tapicerkę i zrywa. Jest to czasochłonne ale skuteczne nawet sierśc która jest głeboko wbita w tkaninę wychodzi bez trudu.
Można też kupić w marketach specjalne wałki do czyszczenia tkanin, ale nie maja tak skutecznego działania.-------------------------------------------------------
moja pierwsza octa http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33459
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marektbgMam pytanko - chce kupić wosk Sonax i czy jest sens kupowania do nowego auta wosku koloryzującego czy kupić normalny wosk twardy w płynie Sonaxa?Pozdrawiam Kuba vel GRUBEER.
Gejsza 6
Komentarz
-
Komentarz